ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ-«Μουρμούρα» για Τζανακόπουλο και αναβολή συνεδρίου

11:11 - 02 Σεπ 2020 | Πολιτική
Ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ-«Μουρμούρα» για Τζανακόπουλο και αναβολή συνεδρίου
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει τις αποφάσεις του και θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Προς νέα αναβολή το συνέδριο.

Το ντόμινο των εξελίξεων ξεκίνησε με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σχετικά τον νυν γραμματέα, Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο θέλει για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να αποδεχθεί τη θέση, αν και δεν συμφωνεί με την απόφαση Τσίπρα.

Η απόφαση διχάζει γενικώς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θεωρείται σκληρά... προεδρικός.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι αναμφισβήτητα μία "προεδρική" επιλογή, που έχει μεν καλές σχέσεις με τη νεολαία του κόμματος, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το αν θα καταφέρει να "ενώσει" το κόμμα και να συσπειρώσει όσους εκφράζουν διαφωνίες για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Μέχρι την Κυριακή θα αντικατασταθεί επίσης ο εκπρόσωπος του κόμματος, με τον Αλέξη Χαρίτση να αποχωρεί από τη θέση. Το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου "παίζει", αν και ο ίδιος προτιμά να μείνει στο δήμο Αθηναίων, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Σωκράτη Φάμελλού. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει κλειδώσει. Υπάρχει και η επιλογή του Ευάγγελου Καλπαδάκη, που είναι διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Τομεάρχες

Στους Τομεάρχες δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει στην Οικονομία, η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει στο Εργασίας και ο Νίκος Φίλης στο Παιδείας. Πιο σημαντική αλλαγή μοιάζει η μετακίνηση του Νίκου Παππά στο Υποδομών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τους τομεάρχες μέχρι την Παρασκευή, ενώ σκοπός του είναι να προωθήσει και κάποια νέα πρόσωπα.

Ο νέος βουλευτής Ηρακλείου, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο ο πρώην Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος. Το όνομα του κ. Καλπαδάκη "παίζει" και για θέση Τομεάρχη.

Συνέδριο

Για το συνέδριο του κόμματος, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι να αναβληθεί εκ νέου και να γίνει το φθινόπωρο του 2021. Ο λόγος είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει ένα μαζικό συνέδριο και όχι με περιορισμούς, λόγω κορονοϊού. Αρκετοί "προεδρικοί" θεωρούν πως ο κ. Τσίπρας έχει μια ευκαιρία να περάσει πιο εύκολα τις θέσεις του σε ένα "τηλε-συνέδριο", που δεν θα πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Συνέδριο να είναι ένα πραγματικό restart για το κόμμα, με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει.

Έτσι, την Κυριακή αναμένεται να αποφασιστεί η αναβολή του Συνεδρίου, μέχρι νεωτέρας...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 02 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.