ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε στη Βουλή ο κώδικας ελληνικής ιθαγένειας-Νέες προϋποθέσεις

14:24 - 29 Σεπ 2020 | Πολιτική
Κατατέθηκε στη Βουλή ο κώδικας ελληνικής ιθαγένειας-Νέες προϋποθέσεις
Στη Βουλή κατατέθηκε την Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών "Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο εκτός από τις αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας προβλέπεται η παράταση έως τέλος του έτους (31/12/2020) των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια τροποποιούνται αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησής της μεταξύ των οποίων θα πιστοποιούνται με γραπτές εξετάσεις η επάρκεια γλώσσας, όπως επίσης οι γνώσεις γεωγραφίας, ιστορίας, πολιτισμού και των θεσμών του πολιτεύματος.

Ακόμη επαναδιατυπώνονται προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένοι, οι λόγοι ασφαλείας που δεν πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του αλλοδαπού που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης καθώς οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την διακρίβωση ή μη ύπαρξης αυτών.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αιτιολογική έκθεση, η οποία επισυνάπτεται παρακάτω.

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.