ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Συμβιβαστική λύση για το «πειθαρχικό»-Επίπληξη σε Τσακαλώτο

20:12 - 29 Σεπ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Συμβιβαστική λύση για το «πειθαρχικό»-Επίπληξη σε Τσακαλώτο
Με μία συμβιβαστική κίνηση από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα αποφεύχθηκαν οι συγκρούσεις στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την πρότασή του για 4μελες πειθαρχικό όργανο στο κόμμα, που θα επιβάλλει ποινές σε όσους... παραφέρονται.

Στην εισήγηση του στο ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε απλώς οι Δημήτρης Τζανακοπουλος και Ολγα Γεροβασίλη ως γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ να αναλαμβάνουν να καλούν σε εξηγήσεις οποίο στέλεχος θεωρείται ότι βγαίνει εκτός γραμμής. Οι δυο γραμματείς θα μπορούν να εισηγούνται και πιθανές κυρώσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να εγκρίνονται από το πολιτικό συμβούλιο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας παρέκαμψε τις οποίες αντιδράσεις είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την αρχική του πρόταση για σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τις δημόσιες διαφωνίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αλέξης σε Ευκλείδη: Ήταν λάθος σου

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έκανε λάθος που δημοσιοποίησε την αντίθεσή του για τον χαρακτηρισμό "πολιτικός απατεώνας" που επιφυλάσσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας πως πριν αξιοποιηθεί η παρέμβασή του από την ΝΔ και την κυβέρνηση ως αμφισβήτηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αρχίσει να "σηκώνεται" το θέμα από συγκεκριμένα εσωκομματικά κέντρα. Ισχυρίστηκε δηλαδή πως το θέμα αναδείχθηκε πρώτα εσωκομματικά και από εκεί πέρασε ως όπλο στους πολιτικούς αντιπάλους.

Το θέμα, πάντως, θεωρείται -για την ώρα τουλάχιστον- λήξαν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 29 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.