ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: «Άδειασμα» της Κομισιόν για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

15:23 - 01 Οκτ 2020 | Πολιτική
Σκωπτική απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίζεται με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναφέρει πως η Κομισιόν στην ουσία «αδειάζει» πλήρως την κυβέρνηση για τις μη επιστρεπτέες ενισχύσεις.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της κ. Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα άμεσης μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ, η οποία θα χορηγηθεί από τις Περιφέρειες σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Η απόφαση δικαιώνει την πρόταση που ήδη από τον Απρίλιο κατέθετε μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

Ταυτόχρονα, αδειάζει πλήρως την κυβέρνηση η οποία εδώ και 6 μήνες αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, απαξιώνοντας με άκρα αλαζονεία τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και οδηγώντας ήδη με τις εμμονές της τις μικρές επιχειρήσεις σε λουκέτα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει πια ότι στον 4ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής για ορισμένες μόνο επιχειρήσεις (ποιες άραγε;) και υπό προϋποθέσεις (τι είδους;) ένα μέρος της θα είναι μη επιστρεπτέο.

Η δήλωση-μισή κυβίστηση δεν ομολογεί απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιλογή των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει έστω και τώρα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει σε απευθείας μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.