ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμα Μπορέλ στη Σύνοδο:Η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει

18:39 - 07 Δεκ 2020 | Πολιτική
Σήμα Μπορέλ στη Σύνοδο:Η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει
Η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε δήλωσή του τόνισε πως εκφράζεται πια ομόφωνα ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει χειροτερέψει.

«Όλοι οι υπουργοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε δει θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Αντιθέτως, από πολλές πλευρές, η κατάσταση έχει χειροτερέψει» σημείωσε συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Τι σημαίνει αυτό; Για την ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών δεν λαμβάνουν αποφάσεις, αλλά θα ενημερώσουν τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους των κρατών τους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μπορέλ επισήμανε ότι η αξιολόγηση από την πλευρά των υπουργών δεν είναι θετική, ενώ κάθε υπουργός θα ενημερώσει τον επικεφαλής της κυβέρνησής του πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Στη Σύνοδο θα αποφασιστεί αν θα επιβληθούν κυρώσεις ή αν (το πιθανότερο) θα δοθεί εντολή στον Μπορέλ να καταρτίσει κατάλογο κυρώσεων για την Τουρκία.

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η Τουρκία ουσιαστικά απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και πρέπει να υποστεί συνέπειες.

Με αυτή τη στρατηγική θα προσέλθει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσεχή Σύνοδο, στην οποία θα θέσει εκ νέου και το αίτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.