ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό

16:46 - 04 Ιαν 2021 | Πολιτική
Σφοδρή κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα σχόλια των κομμάτων ήταν καυστικά και οι ανακοινώσεις τους έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «ίδια αποτυχημένη συνταγή».

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο ανασχηματισμός «είναι κι αυτός μια ένδειξη της αδυναμίας του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την πανδημία».

Όπως επισήμανε, «η αλλαγή στο Υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένδειξη ότι έχει γίνει μπάχαλο με την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων».

«Κανένας επικοινωνιακός θόρυβος όμως, καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας –και τελευταία και του εμβολιασμού- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΚΙΝΑΛ

Τη θέση ότι ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ διατυπώνει το Κίνημα Αλλαγής.

«Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού.

Το δήθεν "νέο ξεκίνημα" ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος.

Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς.

Η φθορά τους επιταχύνεται» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ

Τη θέση πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν σηματοδοτεί την επανεκκίνηση αλλά την επιτάχυνση του αντιλαϊκού της έργου διατυπώνει το ΚΚΕ.

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την «επικύρωση» των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε συγκεκριμένα υπουργεία, π.χ. Εργασίας, επιλέγονται γνωστοί «|άνθρωποι ειδικών αποστολών», προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για «επανεκκίνηση», αλλά για «επιτάχυνση» της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου.

Το συμπέρασμα αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό, όσους επικοινωνιακούς χειρισμούς κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση.

Για το λαό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε περίοδος χάριτος, ούτε πολύ περισσότερο εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση και πάλη, για να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά του, ανεξαρτήτως κυβερνητικού σχήματος» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση

«Σε μία “κυβέρνηση αρίστων”, όλοι οι άριστοι χωρούν» σχολιάζει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας, «δια τούτο, εντός ενός υπουργείου φτιάχνεις άλλα 3-4 υφυπουργεία, για να χωρέσουν άπαντες.

«Είναι μεν παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά δεν παύει να είναι “πρωτοτυπία των αρίστων”.

ΥΓ. Εάν παρ’ όλα αυτά δε φτάσουν οι θέσεις, φτιάχνουμε και ένα υφυπουργείο “απλούστευσης διαδικασιών.

Απλά, άριστα πράγματα, με άρωμα εκλογών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

ΜέΡΑ25

«Ανάξιο λόγου» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Το "νέο ξεκίνημα" και η "συνέχιση των μεταρρυθμίσεων" που υποτίθεται σηματοδοτεί ο ανασχηματισμός είναι απόλυτα συνεπή με την μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα» αναφέρει το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο: «Ένας ανασχηματισμός ανάξιος λόγου».

«Τι "νέο" έφερε ο ανασχηματισμός;

Ακόμα μεγαλύτερη άλωση της Κυβέρνησης και του κράτους από κομματικά στελέχη και παρέλαση "άριστων" επιτελαρχών στην εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Και συμπληρώνει, μεταξύ άλλων: «Κατά τ' άλλα η "ομάδα των επιτυχιών" έμεινε στη θέση της για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 04 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.