ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας προς ιδιώτες γιατρούς: Ενισχύστε το ΕΣΥ ή θα επιταχθείτε

19:32 - 17 Μαρ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας προς ιδιώτες γιατρούς: Ενισχύστε το ΕΣΥ ή θα επιταχθείτε
Κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους σε αρνητικό υψηλό την Τετάρτη (17/3), ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε μάλιστα πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη! 

Ο κ.Κικίλιας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε  ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Είπε πως ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ, στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πάντως αισιόδοξος, παρά τη δυσκολία της στιγμής και στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα εμβολιασμών: "Έχουμε φτάσει το 1,3 εκατ. εμβολιασμούς. Σήμερα θα κλείσουμε με 30.000 εμβολιασμούς. Τον Απριλίο θα κάνουμε 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson στον προγραμματισμό μας", σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:43 - 17 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.