ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μαξίμου σβήνει τη...φωτιά με έκτακτο επίδομα στις κλειστές επιχειρήσεις

07:57 - 05 Απρ 2021 | Πολιτική
Το Μαξίμου σβήνει τη...φωτιά με έκτακτο επίδομα στις κλειστές επιχειρήσεις
Η ανατροπή της απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να ανακοινώσει ένα επιπλέον μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσθετο, έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού, με βάση τον τζίρο του 2019 -  για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον τρέχοντα μήνα.

Το επίδομα αυτό θα φτάσει κατά μέσο όρο τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα παραμείνει κλειστή για τον Απρίλιο. 

"Η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή", τόνισε την Κυριακή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του εμπορικού κόσμου.

Να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να μην ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Οι επιχειρηματίες αντέδρασαν έντονα και απείλησαν πως δεν θα υπακούσουν στην απαγόρευση και η κυβέρνηση επιχειρεί να ηρεμήσει τα πνεύματα με ένα επιπλέον μέτρο οικονομικής στήριξης.

Για το λόγο αυτό υπήρξε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας , ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την παροχή νέου, έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, ενώ τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να πράξει κάτι άλλο από την παράταση του lockdown στις «πολύ κόκκινες» περιοχές , από την στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι είπαν ότι κάτι διαφορετικό θα συνιστούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντως, το λιανεμπόριο ανεβάζει ρολά τη Δευτέρα (5/4), σε μία πρώτη προσπάθεια... αποσυμπίεσης, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα, με την κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.