ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Πολύ διχαστικό το σχόλιο του κ.Τσίπρα για εμβόλια AstraZeneca

12:29 - 17 Ιουν 2021 | Πολιτική
Πελώνη: Πολύ διχαστικό το σχόλιο του κ.Τσίπρα για εμβόλια AstraZeneca
Για τα εμβόλια, μίλησε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, κυρία Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως είναι λογικό από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί να περιμένουν ότι θα έχουν κάποιες περισσότερες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους.

Αναλυτικότερα, δήλωσε στο Ρ/Σ 90,1:

Εργασιακό νομοσχέδιο

Δεν παραδέχτηκε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ότι αυτό το νομοσχέδιο είχε ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, ένα πολύ προοδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και στις ευρωπαϊκές πρακτικές και επιτέλους να εκσυγχρονίζει την εργατική νομοθεσία που είναι της δεκαετίας του ’80 ενώ όλα έχουν αλλάξει. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το ξέρουν, κάποιοι άλλοι επιμένουν να μην το βλέπουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω ότι μιλούσε για «μητέρα των μαχών», «μητέρα των μαχών» με τα άρθρα που ψήφισε και τα οποία δεν υποστήριξε στη Βουλή νομίζω ότι δείχνει το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το λεω και ως προς την τοποθέτηση που ακούσαμε του κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή η οποία θεωρώ ότι ήταν διχαστική.

Επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν

Έρχεται στην Ελλάδα η πρόεδρος τη Κομισιόν, προφανώς δεν είναι τυχαία η επίσκεψη της εδώ. Σας θυμίζω τα επαινετικά λόγια που είχαμε εξαρχής από ευρωπαίους παράγοντες για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Η επίσκεψη δεν είναι τυχαία, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση και θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η εκδήλωση γιατί θα λάβει σάρκα και οστά σε κάποιους τομείς το τι σημαίνει το ταμείο ανάκαμψης, τι σημαίνουν αυτοί οι πόροι για την ελληνική οικονομία, για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, για το τουριστικό προϊόν της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους να αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Είμαστε στην τελική ευθεία και προφανώς και στην τελική ευθεία όταν είναι έτοιμη η έγκριση και για τις πρώτες εκταμιεύσεις.

Διάθεση των self test

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, υπήρξε μια συνάντηση χθες (17/6). Έχουν καλυφθεί οι δικαιούχοι για τον Ιούνιο ούτως ή άλλως, αναζητείται η λύση για το επόμενο διάστημα. Η κυβερνηση θέλει να συνεχίσει με τους φαρμακοποιούς, υπάρχει και μια συνάντηση δική τους σήμερα εσωτερική, περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω και πιστεύω οτι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μαζί τους και αν υπάρχουν σημεία της επικράτειας όπου δεν μπορεί να καλυφθεί αυτή η διανομή των δωρεάν self test τότε θα αναζητηθούν προφανώς εναλλακτικοί τρόποι. Δεν θα μείνει σημείο της επικράτειας χωρίς να υπάρχει κάποια κάλυψη.

Τα self test είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επιδημιολογική επιτήρηση αλά και για την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, έδειξε την αποτελεσματικότητά του. Όσο προχωράμε στους εμβολιασμούς θεωρώ ότι σταδιακά παρέλκει και αυτή η υποχρέωση τουλάχιστον για όσους είναι εμβολιασμένοι. Οπότε θα πρέπει να δούμε από Ιούλιο και τις ομάδες δικαιούχων και που πρέπει να διανεμηθεί.

Απάντηση Πολάκη στην ερώτηση αν έχει εμβολιαστεί

Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το σχόλιο που ρίχνει νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τα εμβόλια και τον εμβολιασμό πολλώ δε μάλλον από κάποιον που είναι γιατρός και που ήταν υπουργός Υγείας. Όπως θεωρώ και πολύ διχαστικό αυτό που είπε ο κ.Τσίπρας χθες στη Βουλή σε σχέση με τα εμβόλια της AstraZeneca ότι η κυβερνηση μισεί τους νέους. Θα το ξαναπώ ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτήσουμε τις ζωές μας πίσω. Για να θωρακίσουμε τους γύρω μας θα πρέπει όλοι να πάμε να εμβολιαστούμε. Η εικόνα που βλέπουμε σήμερα η πιο αισιόδοξη, η πιο θετική επιδημιολογικά που μας έχει επιτρέψει να ανοίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες δεν ήρθε από μόνη της, είναι μια κατάκτηση όλων μας και είναι μια κατάκτηση όλων των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει λοιπόν να συνεχιστεί και νομίζω ότι είναι λογικό από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί να περιμένουν ότι θα έχουν κάποιες περισσότερες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους.

Τουρισμός από Βρετανία

Υπήρξε και μια συνάντηση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ του Πρωθυπουργού με τον κ.Τζόνσον όπου ετέθη το θέμα της καλής επιδημιολογικής εικόνας που έχει πλέον η χώρα και η οποία κατά την άποψή μας επιτρέπει την άρση των περιορισμών. Όπως γνωρίζετε το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βάλει στο πορτοκαλί σχεδόν όλη την Ευρώπη ειδικά τους τουριστικούς προορισμούς, είναι μια εσωτερική τους απόφαση την σεβόμαστε ελπίζουμε ότι θα αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση είχαμε πει ότι ο Ιούνιος ειναι δοκιμαστικός βλέπετε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη όλοι ανοίγουνε σταδιακά, από Ιούλιο και μετά περιμένουμε τον περισσότερο κόσμο. Προβλέπουμε προφανώς σε μια καλύτερη χρονιά, οι δείκτες αβεβαιότητας υπάρχουν ωστόσο εν μέσω πανδημίας θα περιμένουμε να δούμε. Εμείς θωρακιζόμαστε, η Ελλάδα είναι ένα ασφαλής προορισμός, όπως γνωρίζετε υπήρξε και η ειδική επιχείρηση «γαλάζια ελευθερία» για τους εμβολισμούς στα νησιά η οποία προχωρά. Ελπίζω με όλα αυτά ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά, μια πολύ καλύτερη χρονιά προφανώς από την περσινή γιατί όλα ειναι διαφορετικά φέτος γιατί έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο.    

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη– Ερντογάν

Για να γίνει μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να υπάρχει και αντικείμενο συζήτησης, αυτό που κρατώ είναι ότι είναι πολύ θετική η ενεργοποίηση όλων των διμερών διαύλων επικοινωνίας που έχουμε. Είναι θετική η προώθηση της θετικής ατζέντας σε τομείς που αφορούν και τους δύο λαούς που αφορούν την οικονομία, το εμπόριο, τις μεταφορές. Προφανώς διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν, σε πολλά ζητήματα υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις ωστόσο αυτό δεν αποκλείει την επαφή το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε και κρατώ το σημαντικό τις απευθείας επαφής που θα έχουν πλέον και σε αυτό το επίπεδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος. Διαπιστώθηκε μια θετική διάθεση μένει να φανεί στην πράξη αν αυτή η θετική διάθεση θα αποτελέσει και ένα ουσιαστικό βήμα για την σταδιακή βελτίωση των σχέσεων.    

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.