ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τις αποφάσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εστίαση

12:51 - 12 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τις αποφάσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εστίαση
Μέχρι αύριο (13/7) o πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμές επαγγελματικές ομάδες, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/7) πως η κυβέρνηση οριστικοποιεί τις σχετικές αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

"Μέχρι αύριο" ήταν η σταθερή απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις, υπογραμμίζοντας πως θα αφορούν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και τη λειτουργία της εστίασης.

Για τους εμβολιασμούς φαίνεται πως καταλήγει σε πρώτη φάση να γίνουν υποχρεωτικοί για τους εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Για τους εκπαιδευτικούς δεν αναμένεται σχετική απόφαση, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Όσο για την εστίαση και τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους και να ανατραπεί η πρώτη απόφαση που έδινε επιλογή και για μικτούς χώρους.

Τέλος, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις της Πολιτείας για την επέκταση της εμβολιαστικής διαδικασίας για τις ηλικίες 15-17 ετών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 12 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.