ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάγκα- Β.Ελλάδα: Από 156 στις ΜΕΘ, οι 151 είναι ανεμβολίαστοι

16:47 - 04 Οκτ 2021 | Πολιτική
Γκάγκα- Β.Ελλάδα: Από 156 στις ΜΕΘ, οι 151 είναι ανεμβολίαστοι
Την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η κ. Γκάγκα τόνισε πως «τα δεδομένα είναι αδυσώπητα και δείχνουν την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών», ενώ έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) όπου όπως είπε «με 156 άτομα να βρίσκονται σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 151 είναι ανεμβολίαστοι».

Η Μ. Γκάγκα επανέλαβε ότι «δεν υφίσταται θέμα καθολικού lockdown και η προσπάθεια εστιάζεται να πειστούν οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, στην προσπάθεια αυτή υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία που εμφανίζονται πρόθυμοι να βοηθήσουν».

Σχετικά με τους εργαζόμενους που έχει ανασταλεί η εργασία τους γιατί μένουν ανεμβολίαστοι είπε ότι «τα ποσοστά δεν έχουν αλλάξει πολύ είναι γύρω στους 5.500 εκ των οποίων λίγοι γιατροί, λίγοι νοσηλευτές και αρκετοί από το λοιπό προσωπικό: πέρυσι χάσαμε συναδέλφους μας και στη Β. Ελλάδα πολλούς αλλά και αλλού, δεν μπορούμε να το αντέξουμε άλλο αυτό. Τους χρειαζόμαστε όλους αλλά δεν γίνεται να τον βάλεις σε τέτοιο κίνδυνο».

Αναφερόμενη στις λίστες αναμονής χρόνιων πασχόντων και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν λόγω πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι «όπου υπάρχουν καθυστερήσεις επιχειρείται να αυξηθούν οι ώρες και να λειτουργήσουμε και Σαββατοκύριακα και να φέρουμε κι άλλους συναδέλφους» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος:«πχ ενώ προκηρύσσονται θέσεις δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι».

Τέλος, απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δημιουργία νέας Επιτροπής η κ. Γκάγκα διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κάποια νέα Επιτροπή που θα λειτουργεί παράλληλα με αυτή των εμπειρογνωμόνων αλλά έχει αναφορά στην πορεία προς την μετα covid εποχή: «είναι μια επιτροπή για χρόνια νοσήματα η οποία είναι ήδη θεσμοθετημένη και θα ανασυσταθεί. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή, προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.