ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκρέκας:Μη ικανοποιητική η εργαλειοθήκη της Κομισιόν για αυξήσεις στην ενέργεια

09:42 - 14 Οκτ 2021 | Πολιτική
Την άποψη ότι η εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που παρουσίασε την Τετάρτη (13/10) η Κομισιόν δεν είναι ικανοποιητική εξέφρασε την Πέμπτη (14/10) ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών και ήταν από τις πρώτες που πήρε άμεσα μέτρα, αλλά πρόκειται για μια κρίση που όμοιά της δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως επεσήμανε, χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός και χρήματα σε ένα κεντρικό ταμείο, ενώ ανέφερε ότι το τελικό κόστος της ενεργειακής κρίσης  μπορεί να φτάσει το ποσό των 100 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή (15/10) οι αποφάσεις για τον δακτύλιο

Αναφορικά με τον δακτύλιο, είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη την Παρασκευή (15/10).

Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

Μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού έως το τέλος του χρόνου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης στις μεταβιβάσεις ακινήτων οι οποίες όπως είπε θα γίνονται μέχρι το τέλος του έτους με βεβαίωση μηχανικού αντί για ταυτότητα κτιρίου. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. 

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας με αυτή  την ρύθμιση θα διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2022, οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

«Στόχος από το νέο έτος να αποκτήσουμε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για τα κτίρια που έχουμε» δήλωσε ο υπουργός. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 14 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.