ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιώργος Παπανδρέου... κήρυξε την έναρξη των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

08:02 - 21 Οκτ 2021 | Πολιτική
Ο Γιώργος Παπανδρέου... κήρυξε την έναρξη των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας για τις εκλογές που έχουν οριστεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Η εκκρεμότητα με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν άλλωστε και η τελευταία μετά την περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά που άλλαξε τις ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ.

Θυμίζουμε πως αρχικά είχαν «κλειδώσει» τέσσερις υποψηφιότητες (Γεννηματά, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης), που όμως μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά αντί για τρεις, έγιναν επτά!

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο έβδομος και θα διεκδικήσει την ηγεσία μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη, Παύλο Γερουλάνο, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο τελευταίος είναι ουσιαστικά και ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα το σκεφτεί αν θα είναι υποψήφιος σε περίπτωση που κατέβει τελικά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν κανονικά μέχρι τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου.

Αν δεν προκύψει νικητής με ποσοστό άνω του 50%, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ σε κάθε περίπτωση παρουσιάζουν ενδιαφέρον και η έκβασή τους αναμένεται να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε ανοιχτά για προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον τι θέση θα πάρουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που μέχρι τώρα μιλάνε για αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:20 - 21 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.