ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ

12:41 - 05 Νοε 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ
Με μία... πανηγυρική ανάρτηση στα social media ο πρωθυπουργός επισημαίνει τη σημασία της ΑΜΚ της ΔΕΗ και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι διεθνείς επενδυτές στη διαδικασία προσφορών.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της".
 
Και ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει αναφέροντας:
"Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!"
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "To 2019 είχε ζημιές €2 δισ. και ήταν υπό κατάρρευση AeH Ολοκληρώθηκε n Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της <a href=ΔΕΗ
€1,35 δισ. με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχο της εταιρείας Αξία Μετοχής €9 Αξία Μετοχών Δημοσίου €1.2 δισ. €1 €200 εκατ. @a 2019 202 2019 2021"" width="843" height="844" />

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.