ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης από Βερσαλλίες: Ζητώ να μπει πλαφόν στις τιμές αερίου

19:50 - 10 Μαρ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης από Βερσαλλίες: Ζητώ να μπει πλαφόν στις τιμές αερίου
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά την άφιξή του στις Βερσαλίες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, διατύπωσε το αίτημά του για πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός καταφθάνοντας στο παλάτι των Βερσαλιών έκανε λόγο για βίαιη ενηλικίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία καλείται να ταυτίσει την οικονομική της ισχύ με το γεωπολιτικό της εκτόπισμα. Όπως είπε η Ένωση συζητά έτσι ώστε να βρει τρόπους να προστατεύσει πολίτες, και επιχειρήσεις και αγρότες από τις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πίεση την οποία πρέπει να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λέγοντας πως ο ίδιος ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές αερίου.

Ακόμα,  επισήμανε ότι στο νέο τοπίο που δημιουργείται, οι αμυντικές  δαπάνες των κρατών μελών θα πρέπει να εξαιρούνται στον υπολογισμό των δημόσιων ελλειμμάτων. 

Θυμίζουμε πως ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία διατυπώνει το αίτημα για "πλαφόν" στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και στα όρια μεταβολής της ημερήσιας τιμής. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 10 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.