ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η νέα επικαιροποιημένη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

18:41 - 05 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Στη Βουλή η νέα επικαιροποιημένη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την «κύρωση του δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Με το προς κύρωση πρωτόκολλο, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, επιδιώκονται η επιβεβαίωση της δέσμευσης για εμβάθυνση και περαιτέρω επέκταση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας των μερών και της κοινής αφοσίωσης στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προόδου.

Η υπό κύρωση συμφωνία αφορά στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια καθώς πρόκειται για συμφωνία η οποία στοχεύει στην προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε διμερές επίπεδο, ήτοι μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί την Τρίτη 10 Μαΐου στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής και την Πέμπτη 12 Μαΐου στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:41 - 05 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.