ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δένδια-Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο ενέργεια και τουριστική παραβατικότητα

11:37 - 18 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Συνάντηση Δένδια-Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο ενέργεια και τουριστική παραβατικότητα
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε χθες βράδυ (ώρα Ελλάδος) χωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν, αλλά και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Ειδικότερα, και όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, στη συζήτηση του Ν. Δένδια με τον ομόλογό του, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια όπου η Ελλάδα διαδραματίζει πλέον κομβικό ρόλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και η Ουκρανία, με την Αμερικανική πλευρά να εκφράζει την εκτίμηση για τη θέση αρχής που υιοθέτησε η Ελλάδα, η οποία στηρίζει πλήρως όλα τα μέτρα και ενισχύει την ενότητα και τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ενδελεχώς τον Αμερικανό ομόλογό του για την έξαρση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς και αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συζητήθηκαν επίσης οι ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις στην Λιβύη.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στη σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων και στη στήριξη της Ευρωπαϊκής τους προοπτικής. 

Με τον Ειδικό Απεσταλμένο Αμερικανού Προέδρου για κλίμα, Τζον Κέρι , ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τα μέτρα για τη μείωση των ρύπων και την περαιτέρω έμφαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.