ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς συνομιλίες με Ελλάδα- Τους έχουμε βαρεθεί

13:54 - 01 Ιουν 2022 | Πολιτική
Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς συνομιλίες με Ελλάδα- Τους έχουμε βαρεθεί
Επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιλογή να κόψει τις γέφυρες με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι είπε στους βουλευτές του κόμματός του να μη διεξάγουν πλέον διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters. 

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι Ερντογάν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια» για αυτόν, κατηγορώντας τον Έλληνα ηγέτη ότι προσπάθησε να εμποδίσει τις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το πρακτορείο.

Η Τουρκία και η Ελλάδα, και οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουν εδώ και καιρό διαφωνία για μια σειρά ζητημάτων όπως τα θαλάσσια σύνορα, η έκταση της υφαλοκρηπίδας τους, ο εναέριος χώρος και η Κύπρος.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Ερντογάν μίλησε μεταξύ άλλων και για την Αγία Σοφία. Όπως είπε, η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια». «(…) Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK. «Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.