ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντογεώργης: Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταναλωτές

11:18 - 06 Ιουν 2022 | Πολιτική
Κοντογεώργης: Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταναλωτές
Για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, τον χρόνο των εκλογών, τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κοντογεώργης επεσήμανε ότι «υπάρχει μια απόλυτη κατανόηση των ελληνικών θέσεων, κάτι που εκφράστηκε και στο πετυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Εκφράζεται και στο πλαίσιο της ΕΕ. Βλέπουμε και από Γερμανία και Γαλλία, ηγέτιδες χώρες στην ΕΕ, μια ξεκάθαρη στάση στα ζητήματα αυτά. Είναι και τέτοια η εποχή που λογικές αναθεωρητισμού δεν είναι λογικές, και δεν μπορούν να επικρατήσουν. Η στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι ενιαία σε αυτά τα ζητήματα».

«Στόχος της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια για τη χώρα»

«Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σε ιστορικά χαμηλά, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σημαντικές επιπτώσεις και στο ενεργειακό κόστος κι αυτό μετακυλείται. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τις χώρες και τους πολίτες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια για τη χώρα, και ταυτόχρονα να απομειώσουμε τις επιπτώσεις των ενεργειακών ανατιμήσεων, ειδικά για τους πιο ευάλωτους, γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε αυτές τις ενισχύσεις», τόνισε ο κ. Κοντογεώργης.

«2,5 εκατομμύρια από τα 3 των δικαιούχων έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής το εργαλείο του FuelPass. Θα δούμε πώς θα συνεχιστεί η κρίση και οι τιμές προκειμένου να συνεχιστούν κάποια μέτρα, αλλά στο δημοσιονομικό περιβάλλον που υπάρχει κάνουμε κάθε τι δυνατό με συμπληρωματικές πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, προκειμένου να απομειώσουμε αυτές τις συνέπειες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταναλωτές στο πλαίσιο του εφικτού», συμπλήρωσε.

«Ο χρόνος των εκλογών είναι ο συνταγματικά προβλεπόμενος»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κοντογεώργης, σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση και ειδικά αυτός ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στη συγκυρία και ειδικά σε πολλές κρίσεις που δυστυχώς έχουν σκύψει ταυτόχρονα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα. Έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι ο χρόνος των εκλογών είναι ο συνταγματικά προβλεπόμενος. Με θεσμικότητα κινείται στα θέματα αυτά».

«Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένα ορόσημα, όπως την έξοδο της χώρας στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου από την ενισχυμένη εποπτεία – και βέβαια ανοίγεται ένα επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα, που αν βοηθήσει και η διεθνής συγκυρία με τον πόλεμο νομίζω ότι θα δούμε θετικά οφέλη πολύ σύντομα» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.