ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη θερινή Σύνοδο της Συνέλευσης του ΣτΕ η Σακελλαροπούλου

14:41 - 10 Ιουν 2022 | Πολιτική
Στη θερινή Σύνοδο της Συνέλευσης του ΣτΕ η Σακελλαροπούλου
Βασική ομιλήτρια, μαζί με τον Βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάνδρου, θα είναι η Πρόεδρος τη Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Περί του αντικειμένου της ομιλίας της δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη γνωστό, αλλά απλώς αναφέρεται ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θ’ απευθυνθεί στους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην θερινή Σύνοδο της Ολομέλειας που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο από τις 20-24. Ιούνιος 2022.!

Θα υπάρξει επίσης πάνελ υψηλού επιπέδου και διαδραστική συζήτηση με θέμα «Υποστήριξη της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη» με τη συμμετοχή του Simon Coveney, Υπουργού Εξωτερικών και Υπουργού Άμυνας της Ιρλανδίας, Προέδρου της Επιτροπής Υπουργών, Pekka Haavisto , Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Marija Pejčinović Burić, Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και η Sviatlana Tsikhanouskaya, ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Θα συζητηθεί σχετική έκθεση με θέμα «Πρόσφατες προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη: ποιος ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης;».

Άλλα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνουν τις ανθρωπιστικές συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και τη διασφάλιση λογοδοσίας για την κατάρριψη της πτήσης MH17. Θα υπάρξει επίσης κοινή συζήτηση σχετικά με τις αναφερόμενες περιπτώσεις πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσική Ομοσπονδία και την ανάγκη αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στον Βόρειο Καύκασο.

Οι βουλευτές θα συζητήσουν επίσης τον έλεγχο της διαδικτυακής επικοινωνίας, τον τρόπο πρόληψης και καταπολέμησης του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και την καταπολέμηση των ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβόλια μέσω ποιοτικών υπηρεσιών και κατά της καταστροφής μύθων κατά των εμβολίων.

Υπάρχει μια έκθεση για το ρόλο των πολιτικών κομμάτων στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης –η οποία προτείνει να υπογράψουν έναν νέο Χάρτη για μια μη ρατσιστική κοινωνία– και μια έκθεση για τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια για τις γυναίκες στη συμφιλίωση της ειρήνης. Τέλος, η Συνέλευση συζητά την τήρηση των υποχρεώσεών της ως μέλους στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τη Μάλτα και επανεξετάζει τη συνεργασία της για τη δημοκρατία με το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Κιργιζίας.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.