ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Έρχεται νέα παρέμβαση στα καύσιμα- Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

21:36 - 14 Ιουν 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Έρχεται νέα παρέμβαση στα καύσιμα- Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα
Παρεμβάσεις στη βενζίνη, οι οποίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, προαναγγέλλει μέσω της ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν και τους επόμενους μήνες, όχι μόνο την περίοδο των διακοπών, και θα δώσουν «ανάσα» για τις μετακινήσεις των διακοπών.

Ειδικότερα, σε απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει πως «θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος, δηλαδή το Fuel Pass, δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών».

Μιλώντας από το Μουσείο της Ακρόπολης στην εκπομπή «Στο κέντρο», σε συνέντευξη που θα προβληθεί στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης (14/6), ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ τονίζει ότι, αναπόφευκτα, κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε, πρέπει να συναντιόμαστε, να συζητάμε, και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», σημειώνει ο Πρωθυπουργός. Επισημαίνει ωστόσο ότι διάλογο με το παράλογο και το παράνομο δεν μπορούμε να κάνουμε, τονίζοντας οι αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από την επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΗΕ είναι τελείως παράλογες.

«Η χώρα δεν έχει απλά μια ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία φροντίσαμε να ενισχύσουμε, αλλά έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους» τονίζει ο Πρωθυπουργός και προσθέτει: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποιο πλαίσιο θα συζητάμε».

Όπως είπε, «η Ελλάδα θέλει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», ενώ συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χωρών που αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα δεν παραβιάζονται και οι διαφορές πρέπει να λύνονται με αποκλειστικό γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:09 - 14 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.