ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

12:11 - 05 Αυγ 2022 | Πολιτική
Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία το πρωί της Παρασκευής (5/8) έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Το όνομα του κ. Δημητριάδη αναφέρθηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε δημοσιεύματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις των κινητών του δημοσιογράφου Κουκάκη και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Δημητριάδης εμφανίζεται να είχε επιχειρηματικές σχέσεις με άτομα που ασχολούνται μεταξύ άλλων με την πώληση συστημάτων παρακολούθησης, όπως το Predator.

Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, αρνείται κάθε σχέση με τις παρακολουθήσεις, ωστόσο, επέλεξε να παραιτηθεί.

Ασφαλώς, το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει καμία σκιά πάνω από το πρωθυπουργικό γραφείο και γι' αυτό η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση οφείλεται «στο κλίμα τοξικότητας και στη στοχοποίηση του κ.Δημητριάδη από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης».

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ

Λίγη ώρα αργότερα, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων.
 
Ο κ. Κοντολέων μάλιστα χρεώνεται «λανθασμένες ενέργειες που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 05 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.