ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ποιοι Ελληνοαμερικανοί επανεκλέγονται

13:07 - 09 Νοε 2022 | Πολιτική
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ποιοι Ελληνοαμερικανοί επανεκλέγονται
Τη μάχη των ψήφων φαίνεται πως κερδίζουν οι ομογενείς Ομοσπονδιακοί Βουλευτές, καθώς τουλάχιστον οι τέσσερις από τους πέντε επανεξελέγησαν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη Νικόλ Μαλλιωτάκη και τον Κρις Πάππας, οι οποίοι βγήκαν αλώβητοι από τη μάχη των εκλογών, πλέον έρχονται να προστεθούν άλλοι δύο για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.  

{https://twitter.com/CBSNews/status/1590223032693493761}

{https://twitter.com/NMalliotakis/status/1590002222678802432}

Έτσι λοιπόν, στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα, ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης κατάφερε και συγκέντρωσε πάνω από το 70% των ψήφων.

Από την άλλη, στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.

Ποια αποτελέσματα έχουν «κλειδώσει»

  • Στη Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικος υποψηφιος Κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ ηττήθηκε από τον πανίσχυρο Ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις.
  • Στην 12η Περιφέρεια της ίδιας Πολιτειας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ και ανανέωσε μια ακόμη θητεία
  • Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη ανακηρύχθηκε νικήτρια. Μάλιστα, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ υπολοιπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες. 
  • Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ,  ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.
  • Στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.