ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας πιέζουν, αλλά... δεν μασάμε

19:40 - 14 Νοε 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας πιέζουν, αλλά... δεν μασάμε
Την άποψη πως ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα (14/11) το απόγευμα μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος προφανώς στα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως "ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς. Εχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα που επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεσμένο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς της ΝΔ, όμως, δεν μασάμε", τόνισε συγκεκριμένα.

Για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα υποστήριξε ακόμα πως επιχειρείται η ενεργειακή κρίση να γίνει λόγος κοινωνικής αναταραχής και να παγιωθεί μια αρρωστημένη πολιτική ατμόσφαιρα που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις.

Για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους;».

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. «Οτι απαιτείται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από τη Δικαιοσύνη. Θα αναμένουμε την ετυμηγορία της».

Σε αυτό το φόντο, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η ΝΔ πρέπει να πορευθεί στις εκλογές και να υπερασπιστεί το έργο της.

"Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ότι «το είπαμε και το κάναμε» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενόψει όπως είπε των εκλογών του 2023. 

"Μετατρέψαμε τις δυσκολίες και ευκαιρίες", είπε και πρόσθεσε:

"Η ανάπτυξη φέτος αγγίζει το 6% και μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους και να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό αλλά και τις συντάξεις".

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβερνητικά επιτεύγματα που υποστήριξε ότι αποδεικνύουν τη σωστή της λειτουργία:

«Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και ελπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exon Mobill. Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε συμφωνίες με κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ».  

Κλείνοντας έθεσε το πραγματικό, όπως είπε, δίλημμα των εκλογών και ο ελληνικός λαός "θα κληθεί να επιλέξει Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Θα κληθεί να διαλέξει αν θέλει μία κυβέρνηση που κάνει και λάθη, αλλά τα διορθώνει ή αν θέλει μία λάθος κυβέρνηση".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 14 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.