ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτόπουλος: Σε διαδικασία παράδοσης η δεύτερη εξάδα Rafale

19:28 - 05 Δεκ 2022 | Πολιτική
Παναγιωτόπουλος: Σε διαδικασία παράδοσης η δεύτερη εξάδα Rafale
Η δεύτερη εξάδα των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, από τα 24 συνολικά που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει η Ελλάδα, είναι σε διαδικασία παράδοσης, τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο Action 24, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι άλλα έξι Rafale αναμένονται «μέσα στο 2023 κι άλλα έξι το επόμενο έτος».

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη «την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού» επισημαίνοντας ότι οι φρεγάτες «είναι καράβια 40 ετών». «Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη συμφωνήσει», συνέχισε, «να αποκτήσουμε τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες, τις λεγόμενες "Belh@rra". Ναυπηγείται τώρα η πρώτη και για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στη Γαλλία».

Ανέφερε ότι «υπάρχει εναλλακτική για την πρόσκτηση μίας ακόμα» ενώ συμπλήρωσε ότι απομένει «η τελική απόφαση» για να προχωρήσουμε «σε εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών τύπου "MEKO" που είναι τα σχετικά νεότερα πλοία αλλά πάλι έχουν ηλικία 30 με 35 χρόνια».

Για τις κορβέτες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «το Πολεμικό Ναυτικό αξιολογεί τις τελικές προτάσεις των δύο φιναλίστ, θα έλεγα, αυτού του διαγωνισμού, των Γάλλων και των Ιταλών».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:42 - 05 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.