ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΥΣΕΑ: Παράταση για τις κορβέτες- Παραμένει ο Φλώρος

15:41 - 20 Δεκ 2022 | Πολιτική
ΚΥΣΕΑ: Παράταση για τις κορβέτες- Παραμένει ο Φλώρος
Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (20/12) η τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στο ΚΥΣΕΑ έγινε συζήτηση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού. Αναλύθηκαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και τελικά οι οριστικές αποφάσεις παραπέμπονται στο 2023.

Συζητήθηκε ακόμα η απόκτηση ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων Spike.

Η ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Να σημειωθεί τέλος πως τον Ιανουάριο θα γίνει ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ  για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτές θα ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ θα αλλάξουν δύο αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.