ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα η Καϊλή

21:10 - 22 Δεκ 2022 | Πολιτική
Στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα η Καϊλή
Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Η ίδια πάντως έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, η οποία θα εκδικαστεί τις επόμενες 15 ημέρες.

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η κ. Καϊλή θεωρήθηκε ύποπτη για να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Πριν γίνει γνωστή η απόφαση, εξερχόμενος, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροδοκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές.

Λίγες στιγμές προτού ανακοινωθεί η τελική απόφαση, ο έτερος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε στον Alpha: «Ο κ. Εισαγγελέας είπε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα διότι οι αστυνομικές δυνάμεις του Κατάρ, θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να κάνουν απαγωγή στην κ. Καϊλή και να την πάνε στο Κατάρ».

Νωρίτερα, στη δέσμευση του οικοπέδου που είχαν αγοράσει η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Πάρο, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων, προχώρησε με ειδική διάταξη η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 22 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.