ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ εναντίον Ελλάδας: Ήμασταν φίλοι, αλλά υποταχθήκατε στις ΗΠΑ

09:44 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Λαβρόφ εναντίον Ελλάδας: Ήμασταν φίλοι, αλλά υποταχθήκατε στις ΗΠΑ
Χωρίς προφανή λόγο και αιτία η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα δημοσίευσε στα social media δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος εκφράζει την απογοήτευσή του για τη στάση της Ελλάδας και της Κύπρου μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας», αναφέρει το πρώτο tweet με τα λόγια του Σεργκέι Λαβρόφ.

Και ο Λαβρόφ συνεχίζει αναφέροντας: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας.

Ασφαλώς, η Ρωσία έχει και στο παρελθόν εκφράσει τη δυσαρέσκειά της μέσω τόσο του Λαβρόφ, όσο και της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε πρόσφατα στα παράπονα των Ρώσων, λέγοντας πως η Κύπρος δεν θα μπορούσε να πάει απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

«Δεν μπορεί να ανέμενε ότι θα μπορούσε να ήμασταν το στίγμα της Ευρώπης», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.