ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακολουθήσεις: Στη Βουλή ο φάκελος της ΑΔΑΕ- «Αιωρείται» πρόταση μομφής

09:44 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Παρακολουθήσεις: Στη Βουλή ο φάκελος της ΑΔΑΕ- «Αιωρείται» πρόταση μομφής
Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει στα χέρια του το πόρισμα της έρευνας της ΑΔΑΕ που περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία. Η κυβέρνηση, ωστόσο, τα αμφισβητεί και προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής.

Το ντόμινο των τελευταίων εξελίξεων προκάλεσε η ΑΔΑΕ, η οποία ολοκλήρωσε την έρευνά της για τις παρακολουθήσεις και καθώς φαίνεται έβγαλε λαβράκια. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστος Ράμμος ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Το πρωί της Τρίτης (24/1) ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ και έλαβε το πόρισμα της έρευνας. Έκτοτε οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολές με τα στοιχεία της έρευνας στον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αντέδρασε σε έντονο ύφος, κατηγορώντας τον κ. Ράμμο πως ουσιαστικά λειτουργεί για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και πως παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κατηγόρησε για προνομιακές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε το θέμα στο ανώτατο επίπεδο, σε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις. Υποστήριξε μάλιστα πως ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και για αυτό ζητά την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την «πρωτοφανή εκτροπή, από ένα ρυπαρό δίκτυο, εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μαξίμου και καθοδηγούταν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάκλητες πολιτικές του ευθύνες. Οφείλει να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ κατηγόρησε το Μαξίμου πως υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης που έλαβε την επιστολή ζήτησε απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, ενώ ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να συνεδριάσει εκτάκτως και να καλέσει τον κ. Ράμμο να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι και ουσιαστικά... προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής. Το πρωί της Τετάρτης (24/1) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στη Βουλή και λογικά θα το πράξει, αποκαλύπτοντας παράλληλα ορισμένες πληροφορίες από το πόρισμα της ΑΔΑΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη, απ' όπου αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά και να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 25 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.