ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανονικά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ ο Καραμανλής

15:07 - 06 Μαρ 2023 | Πολιτική
Κανονικά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ ο Καραμανλής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε τη Δευτέρα (6/3) σχετικά με το πολιτικό μέλλον του πρώην πια υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τόνισε πως θα είναι κανονικά υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

Εύλογο φυσικά το ερώτημα που τέθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και φυσικά η απάντηση ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, ήταν ξεκάθαρος πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, θα βρίσκεται -όπως όλα δείχνουν- κανονικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν μέσα στο 2023.

«Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, λίγο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογή. Μία πράξη που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως "τον τιμά".

Το δυστύχημα στα Τέμπη, όμως, έχει ανοίξει μεγάλες πληγές -πρωτίστως στις οικογένειες των θυμάτων- αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που ζητά απαντήσεις και ασφαλώς τιμωρία των ενόχων (όχι μόνο του σταθμάρχη).

Από την άλλη φυσικά ο κ. Καραμανλής (τουλάχιστον για την ώρα δεν αντιμετωπίζει επίσημα ποινικές κατηγορίες) και είναι λογικό να θέλει να συνεχίσει την πολιτική του διαδρομή. Ο λαός θα είναι βέβαια ο τελικός κριτής, στις κάλπες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.