ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

14:52 - 13 Μαρ 2023 | Πολιτική
Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε σήμερα (13/3) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε ότι «θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του κατώτατου στα 770 έως 780 ευρώ, με την αύξηση να είναι στο 7,75%.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο δείχνει προς αύξηση του νέου μισθό έως και τα 800 ευρώ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, και αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε «η κυβέρνηση χωρίς προφάσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί δεν κρύβεται πίσω από ανθρώπινα σφάλματα».

Ο ίδιος επανάλαβε όσα έχουν γνωστοποιηθεί αυτές τις ημέρες, και κυρίως το ότι θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια και ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί πλήρη διαλεύκανση αλλά και εγγυήσεις ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο ή αντίστοιχο.

«Ο πρωθυπουργός πρώτος ζήτησε συγγνώμη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είπε ότι δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων και συνέχισε τονίζοντας όσο σημαντικό είναι να δώσουμε χώρο στη θλίψη και στην οργή άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή να γίνει σπίθα ενός νέου διχασμού, γιατί είναι και αυτός μια όψη ενός νομίσματος που η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.