ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις, πλησιάζουμε την επενδυτική βαθμίδα

14:15 - 23 Μαρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις, πλησιάζουμε την επενδυτική βαθμίδα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη (23/3) δήλωσε πως οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επενδυτική βαθμίδα.

«Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη θέση σε σχέση με το πού βρισκόταν το 2019. Η πατρίδα μας αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται. Αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους πολίτες και μας κάνει αισιόδοξους ότι τα καλύτερα είναι μπροστά», επεσήμανε.

Εσπευσε δε να σημειώσει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις, και όχι μόνο την εισαγόμενη ακρίβεια. Υπάρχουν τα υψηλά επιτόκια δανεισμού μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ. Γνωρίζουμε ότι αυτό πιέζει και τους Ελληνες δανειολήπτες. Η άλλη όψη του νομίσματος, όμως, είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και μπροστά στην κρίση που ανέκυψε, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις εξασφαλισμένες, τόνισε.

Καθώς θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα, μπορούμε να περιμένουμε ότι το κόστος δανεισμού θα μειωθεί, κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναδείξει στα social media δημοσίευμα του Bloomberg που αναφερόταν με θετικά σχόλια στην ελληνική οικονομία.

Όσο για την ατζέντα της Συνόδου, εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα γίνει επίσης συζήτηση για την οικονομία, αλλά και την Ενέργεια, με την Ελλάδα να προσέρχεται με διάθεση συγκρότησης μετώπου του Νότου, που θα εξασφαλίσει ομαλή μετάβαση σε πιο αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.