ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Διαμαντοπούλου συμφωνεί κατά το ήμισυ με τον Ανδρουλάκη

12:21 - 29 Μαρ 2023 | Πολιτική
Η Διαμαντοπούλου συμφωνεί κατά το ήμισυ με τον Ανδρουλάκη
Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στην ΕΡΤ για τις επερχόμενες εκλογές.

Η ίδια δεν θα είναι υποψήφια, ωστόσο, εξέφρασε τις σκέψεις της σχετικά με όσα ακούγονται για κυβερνητικές συνεργασίες.

«Δεν θα έλεγα όχι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και είναι σημαντικό να έχουμε και αυτήν την εμπειρία και να δημιουργούμε αυτή την κουλτούρα αλλά όχι συνεργασία για την συνεργασία» τόνισε στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε βέβαια ότι συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη πως προϋπόθεση για να μπει το ΠΑΣΟΚ σε μία συγκυβέρνηση θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό ποσοστό.

Είπε συγκεκριμένα ότι θεωρεί «σωστό να μην συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αν δεν πάρει υψηλό ποσοστό» και εξήγησε: «Το βρίσκω σωστό γιατί πρώτον τα νούμερα δεν βγαίνουν και δεύτερον εάν ο ίδιος και το κόμμα αισθανθούν ότι υπάρχει μια, δεν υπάρχει μια στήριξη από την κοινωνία τέτοια που θα θέλανε, θα επιλέξουν τον ρόλο. Το ρόλο της αντιπολίτευσης». 

Σχετικά, όμως, με την πρόταση να προταθεί "τρίτο πρόσωπο" για πρωθυπουργός η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις, αν και εν μέρει δικαιολογεί την επιλογή.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Θα ξεκινήσω από το ότι πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τη θέση του για την κυβέρνηση έχει μεγαλύτερες δυσκολίες από τα άλλα κόμματα. Δηλαδή είναι ένα κόμμα που ως προς αυτό το θέμα, όχι ως προς τις πολιτικές του είναι τριχοτομημένο. Δηλαδή υπάρχει ένα κομμάτι που θα ήθελε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ένα κομμάτι που θα θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι που θα ήθελε να μη συνεργαστεί με κανέναν. Αυτό προκύπτει μέσα από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων. Εδώ λοιπόν ο αρχηγός έχει μια πολύ σαφή θέση την οποία με μια γενικότητα την περνάει και συσπειρώνει το σύστημα που για αυτό το θέμα δεν το βλέπω εύκολο ή αναγκάζεται να προσπαθήσει να βρει λύσεις οι οποίες ουσιαστικά δεν θα επιτρέψουν προεκλογικά ανθρώπους να φύγουν, πολίτες να φύγουν. Αυτό λοιπόν που καταθέτει ως πρόταση το βρίσκω κι εγώ αρκετά παράδοξο. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό γιατί οι προτάσεις, οι δεσμεύσεις, τα προγράμματα έχουν γίνει τώρα. Έχουν ιδιοκτήτες έχουν υπερασπιστές οι οποίοι εγγυώνται δηλαδή οι πολιτικοί είναι τρία πράγματα, είναι πρόσωπα, ιδέες και οργάνωση. Αυτά χρειάζονται και τα τρία. Θεωρώ λοιπόν αρκετά δύσκολο όλο αυτό το εγχείρημα και παράδοξο να γίνει κατανοητό το παράδοξο».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 29 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.