ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για Αναπτυξιακή Τράπεζα: «Εργαλείο» για καλύτερους μισθούς

11:55 - 07 Απρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης για Αναπτυξιακή Τράπεζα: «Εργαλείο» για καλύτερους μισθούς
Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό έδωσε το «παρών» το πρωί της Παρασκευής (7/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επαναστατικό χρηματοδοτικό εργαλείο» την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τόνισε επίσης πως είναι «καθοριστικός» ο ρόλος της για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη χρηματοδότησή τους. Όπως είπε, ο ρόλος της συγκεκριμένης τράπεζας θα είναι καθοριστικός και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων «ώστε να δούμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει στηρίξει την πραγματική οικονομία και θα εξακολουθήσει να το κάνει, γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της ελληνικής πραγματικότητας». Και σημείωσε «η μεγάλη πρόκληση είναι η χρηματοδότηση αυτής της επιχειρηματικότητας που δεν έχει πρόσβαση σε δανεισμό».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν νομίζω πως αυτά που έγιναν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Αμφιβάλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά. Θα ήταν κολλημένοι από ιδεοληψίες και δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει».



Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει 40.000 επιχειρήσεις, είπε ότι «στόχος είναι να φτάσουμε στις 100.000 επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η συμβολή της στη χρηματοδότηση, ειδικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ήταν σημαντική :

1)    41.000 δάνεια σε 34.000 επιχειρήσεις δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα,
2)    8,5 δισ. ευρώ είναι το σύνολο της πιστωτικής επέκτασης από τα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις,  
3)    3 στα 4 δάνεια δόθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις έως 10 εργαζόμενους, 
4)    7 στα 10 δάνεια δόθηκαν σε επιχειρήσεις της περιφέρειας εκτός Αττικής και 8 στα 10 σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 07 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.