ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Καλές οι σχέσεις με Ελλάδα, αλλά μην είμαστε αφελείς

18:13 - 14 Απρ 2023 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Καλές οι σχέσεις με Ελλάδα, αλλά μην είμαστε αφελείς
«Ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας», δήλωσε ότι υπάρχει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε νέα συνέντευξή του, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να είμαστε αφελείς».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε: «Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας».

Μιλώντας στο HaberTurk, ο ίδιος υπογράμμισε πως τα προβλήματα είναι χρόνια και παραμένουν. «Οι προσπάθειες επίλυσης πρέπει να συνεχιστούν», είπε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο.

«Μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα», είπε ο Τσαβούσογλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.