ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για τις οικογένειες- Κατώτατος μισθός 950 ευρώ

20:07 - 25 Απρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για τις οικογένειες- Κατώτατος μισθός 950 ευρώ
Φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha το βράδυ της Τρίτης (25/4).

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία είναι η επιπλέον αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

Αυτό, όπως είπε, μπορεί να γίνει με αυξήσεις μισθών, αλλά και νέες φοροελαφρύνσεις.

Ερωτηθείς για το τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες εφόσον η ΝΔ επανεκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε:
- Περαιτέρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα
- Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί
- Μέχρι το 2027 να καταργηθεί πλήρως το τέλος επιτηδεύματος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ.

Είπε πως για τα παραπάνω θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από το οικονομικό του επιτελείο την Τετάρτη (26/4).

Debate

Για το debate ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δουμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων. Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες καλπες υπάρχει λογική γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους».

Ο πρωθυπουργός ξακαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία. δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Τέμπη και δημοσκοπήσεις

«Tα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά της κυβερνητικής εικόνας, αλλά τώρα που ο κόσμος βλέπει τα πραγματικά διλήμματα συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας έτσι και τις δημοσκοπήσεις που δειχνουν πως τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος ανακάμπτουν.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πάντως ότι σπανίως κοιτάει τις δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν τις αμφισβήτησε ποτέ.

Κυβέρνηση ηττημένων

Σχετικά με τη λεγόμενη "κυβέρνηση των ηττημένων" ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μόνος λόγος να μη γίνει πράξη είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ. «Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων που θα συμπεριλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο δεν αποκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αδιανόητο να παίζουν κάποιοι Monopoly με τις ζωές των πολιτών», πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Η άλλη πρόταση ποια είναι;», υπογράμμισε τονίζοντας ότι αυτό αφορά και τον κ. Ανδρουλάκη. «Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συμπιέζονται», συνέχισε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα σενάριο διακυβέρνησης που να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. «Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη», πρόσθεσε.

«Προσωπικά, πρόσθεσε, δεν συζητώ κανένα σενάριο κυβέρνησης ανοχής. Μόνος μας στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 25 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.