ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αποτυχημένος ο ΣΥΡΙΖΑ- Διακύβευμα η αυτοδυναμία- Rotation στα υπουργεία

19:55 - 24 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αποτυχημένος ο ΣΥΡΙΖΑ- Διακύβευμα η αυτοδυναμία- Rotation στα υπουργεία
Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (24/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αν και ήταν βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος τη διαφορά των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το φόβο... αλαζονείας λόγω της μεγάλης νίκης ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως "όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης, τόσο πιο σεμνός επιβάλλω εγώ να είμαι στον εαυτό μου, δεν θα αλλάξω".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πάντως πως "απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση".

Για το ΠΑΣΟΚ, είπε πως "ακούσαμε πολλές γενικότητες και επιδερμικό λόγο. Ο Ανδρουλάκης θέλει να επιστρέψει στις δόξες του ‘80, αλλά είμαστε στο 2023. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ελάχιστα, δεν το λες και θρίαμβο".

Όσο για το αφήγημα στις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: "Η νέα κάλπη είναι δύσκολη και για εμάς στη ΝΔ. Ο πήχης ανεβαίνει όσο ανεβαίνει το ποσοστό. Οι πολίτες θα πρέπει να επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Χρειάζεται αυτοδυναμία για να μην ξαναμπαίνουμε σε περιπέτειες. Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες φοβήθηκαν, ψήφισαν θετικά για τη δουλειά που έγινε".

Πόσθεσε ακόμα πως "Το πρώτο δίλημμα είναι η αυτοδυναμία. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Οι σταθερές κυβερνήσεις κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εάν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα λάβουμε μία πολύ ισχυρή εντολή. Πρέπει να βελτιώσουμε το βιωτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότερες επενδύσεις, λιγότερη ανεργία. Έμφαση σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικό κράτος, και δικαιοσύνη. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε και να προχωρήσουμε και σε νέες μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω σε καλύτερες συνθήκες με λιγότερες εξωγενές κρίσεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα πραγματικά".

Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως "είναι πρακτικά αδύνατον να λάβει η ΝΔ 180 βουλευτές, ειδικά εάν μπουν περισσότερα κόμματα. Ωστόσο η ΝΔ ψάχνει συγκλίσεις ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Ούτε αριθμητικά είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα fake news για ιδιωτικοποίηση του νερού και απολύσεις. Δεν μαθαίνουν από τίποτα, έχασαν 20 μονάδες και συνεχίζουν τα ίδια. Είμαι ρεαλιστής, θέλω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Σύνθεση επόμενης κυβέρνησης

Σχετικά με το τι έχει στο μυαλό του για τη στελέχωση της επόμενης κυβέρνησης είπε πως σίγουρα "θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες. Θα υπάρξει rotation. Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη. Δεν μου αρέσει αυτή συζήτηση γιατί προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Από εδώ και μπρος, πάντως, θα μιλάμε για άλλη κυβέρνηση σε σχέση με την προηγούμενη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.