ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε ο Σαρμάς, παρέλαβε από τον Μητσοτάκη- Ο διάλογός τους

16:38 - 25 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Ορκίστηκε ο Σαρμάς, παρέλαβε από τον Μητσοτάκη- Ο διάλογός τους
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά, ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο  ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.   

Στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων βρισκόταν  η σύζυγος του κ. Σαρμά και οι δυο γιοί τους. Επίσης, ο μελλων υπουργος Επικράτειας και ανώτατος δικαστικός, Βασίλης Σκουρής και μέλλουσα γενική γραμματέας της κυβέρνησης και καθηγήτρια Νομικής, Εύα Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου.

Ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετέβη αμέσως μετά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε στα σκαλοπάτια του κτηρίου και στην συνέχεια τομ υποδέχθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί αφού του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα καθήκοντά του του παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει όπως είπε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και τις υποχρεώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Απαντώντας από πλευράς του ο κ. Σαρμάς είπε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο της για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, έως και τις εκλογές, μέχρι να έρθει ο φυσικός δικαιούχος που θα προκύψει από τη βούληση του λαού., όπου θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι υπουργοί αναμένονται να ορκιστούν την Παρασκευή το πρωί. 

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ   

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 25 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.