ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα θεμάτων: Η ΝΔ δίνει τον «μουτζούρη» στους υπηρεσιακούς

14:35 - 30 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Τράπεζα θεμάτων: Η ΝΔ δίνει τον «μουτζούρη» στους υπηρεσιακούς
Ο Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, θεωρεί πως το κόμμα του δεν έχει ευθύνες για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων, επειδή δεν είναι πια κυβέρνηση.

Αν και παρέδωσε μόλις προ ημερών και ασφαλώς οι εξετάσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τώρα αυτή νίπτει τας χείρας της.

"Προφανώς δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση", δήλωσε ο  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ακης Σκέρτσος, σχετικά με την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα η πρώην υπουργός Παιδείας, κα. Νίκη Κεραμέως δεν έχει τοποθετηθεί.

Για το θέμα ο Άκης Σκέρτσος πρόσθεσε ακόμα πως "δεν επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όμως εδώ προκύπτει ανάγλυφα και ο λόγος να έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν για να διαχειρίζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους".

Τέλος, στην κριτική που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ ότι το θέμα αφορά συνολικά την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών της χώρας, ο κ. Σκέρτσος απάντησε πως "η ΝΔ την περίοδο της διακυβέρνησής της έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει από 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας όλων των κρίσιμων υποδομών και οργανισμών του κράτους".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.