ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δε θα «καβαλήσω το καλάμι» με υψηλότερο ποσοστό

15:43 - 09 Ιουν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δε θα «καβαλήσω το καλάμι» με υψηλότερο ποσοστό
Με χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιστιαία συνέχισε την περιοδεία του στην Βόρεια Εύβοια ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου και εστίασε στην ανάγκη γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα μας προκειμένου να υπάρχουν «αντοχές» στον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ένας από τους λόγους που πήραμε αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό στην κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν ακριβώς αυτός: σε κάθε δυσκολία ήμασταν δίπλα στους πολίτες, είτε μιλάμε για φυσικές καταστροφές, είτε μιλάμε για τον κορονοϊό, είτε μιλάμε για την ενεργειακή κρίση, είτε μιλάμε για την κρίση του πληθωρισμού.

Πάντα στρέφαμε το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Όπως τόνισε «εμείς είμαστε η μόνη πραγματικά λαϊκή παράταξη της χώρας, η οποία δεν χωρίζει τους πολίτες, ενώνει τους πολίτες και στέκεται δίπλα σε όλες και όλους, για να μοιράσουμε δίκαια το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει πλεόνασμα, μην το ξεχνάμε αυτό.
 
Γίνεται μεγάλη κουβέντα σήμερα για την κοινωνική πολιτική, για την ανάγκη να στηρίξουμε την υγεία, την παιδεία. Εμείς λέμε μία απλή κουβέντα: αν η οικονομία δεν αναπτύσσεται γρήγορα και δεν μπορεί ο προϋπολογισμός να έχει έσοδα από αυτήν την ανάπτυξη, είναι δύσκολο να κάνουμε πραγματική κοινωνική πολιτική.
 
mitsotakis grothia
 
Αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα σήμερα μπορεί να εγγυηθεί μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παραλάβαμε μία οικονομία στα τάρταρα, ουραγό της ανάπτυξης στην Ευρώπη και την κάναμε πρωταγωνίστρια.
 
Και σας ζητώ να μας στηρίξετε και πάλι, για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι για το καλό όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.
 
Γιατί είναι το πλεόνασμα της ανάπτυξης, το οποίο μας επιτρέπει την επόμενη μέρα να στρέψουμε την προσοχή μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο ξέρω ότι έχει ανάγκες. Κι εδώ έχουμε κάνει δουλειά, στην Ιστιαία, αλλά υπάρχουν πράγματα ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν».
 
Ο Τσίπρας έβαλε τον τόπο σε περιπέτειες με την απλή αναλογική
 
Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «εάν οι εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν γίνει με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη άνετη πλειοψηφία και ο τόπος θα είχε σήμερα σταθερή κυβέρνηση.
 
Θα είχαμε Πρωθυπουργό και όχι υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και όχι υπηρεσιακή Κυβέρνηση.
 
Υπεύθυνος γι’ αυτή τη μεγάλη αναταραχή, την ανάγκη να πάμε για δεύτερη φορά σε εκλογές είναι ένας μόνο, χθές, τουλάχιστον, είχε το θάρρος να το ομολογήσει: είπε ο κ. Τσίπρας ''mea culpa'', ''απέτυχε'' λέει ''η στρατηγική της απλής αναλογικής''.
 
Ναι, αλλά τον τόπο τον έβαλε σε περιπέτεια. Γιατί εμείς λέγαμε πριν από τις εκλογές, ότι η απλή αναλογική είναι βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας.
 
Και τότε έλεγαν ''όχι, να πάμε να κάνουμε'' λέει ''προοδευτικές διακυβερνήσεις''. Την απάντηση την πήραν από τον ελληνικό λαό.
 
mitsotakis kosmos
 
Και σε όσους σήμερα ισχυρίζονται ''μην κάνουμε'', λέει, ''τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη'' -αυτό είναι το επιχείρημά τους τώρα- τους απαντώ: μα παντοδύναμη θα την έκανε τη Νέα Δημοκρατία ένας μόνο και αυτός είναι ο κυρίαρχος λαός και τη γνώμη του και τη θέλησή του θα τη σεβαστούμε.
 
Ο λαός είναι αυτός ο οποίος καθορίζει τελικά τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, εσείς όλοι. Ο λαός πήρε την απόφασή του. Την πήρε την απόφασή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Μας είπε: ''Κυβερνήστε, λύστε μας τα προβλήματα''», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Εμείς ψηφίζουμε για κυβέρνηση
 
Όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν υπάρχει κανείς άλλος διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη, κανείς άλλος.
 
Όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης. Εμείς, όμως, για κυβέρνηση ψηφίζουμε, όχι για αντιπολίτευση. Εσείς Πρωθυπουργό ψάχνετε και Υπουργούς αύριο οι οποίοι θα έρθουν να σας λύσουν τα προβλήματα.
 
Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά από τη στιγμή που και το ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει «με 149 βουλευτές, λέει, και να έχετε 149 βουλευτές, όχι, εγώ στην αντιπολίτευση θέλω να είμαι». Εμείς τους λέμε ότι τότε δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, από αυτό το οποίο θα κάνει ο ελληνικός λαός: να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.
 
Γι’ αυτό η αυτοδυναμία είναι και μονόδρομος αλλά ταυτόχρονα είναι και αίτημα των καιρών. Διότι θα χρειαστεί την επόμενη μέρα να πάρουμε δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις.
 
Αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπλέκει σε μικροκομματικά παζάρια αλλά θα έχει μια νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
 
Εμείς δεν έχουμε κρυφό πρόγραμμα. Εμείς μιλήσαμε για το πρόγραμμά μας και πριν από τις προηγούμενες εκλογές. Το παρουσιάσαμε, το τυπώσαμε, το κοστολογήσαμε.
 
istiaia
 
 
Μιλήσαμε για την παραγωγική Ελλάδα που θα προσελκύει επενδύσεις. Μιλήσαμε για την ανάγκη να αυξηθούν, επιτέλους, οι μισθοί στην χώρα μας.
 
Γιατί το ξέρουμε καλά, ειδικά για τα νέα παιδιά, μας το λένε συνέχεια, οι μισθοί είναι χαμηλοί και πρέπει να ανέβουν. Αλλά οι μισθοί ανεβαίνουν μόνο μέσα από μια οικονομία που αναπτύσσεται, μέσα από επενδύσεις, μέσα από καλύτερη κατάρτιση, από καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.
 
Δεν θα καβαλήσω το καλάμι με υψηλό ποσοστό
 
Όπως σημείωσε προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης «σας ζητώ να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Να σας παρακαλέσω, κι εδώ από την Βόρεια Εύβοια, αυτή την προσπάθεια την οποία κάναμε να την εντατικοποιήσουμε.
 
Να πάμε με τον αέρα στα πανιά μας, αλλά χωρίς την έπαρση και την αλαζονεία που συνήθως συνοδεύει τους νικητές.
 
Πολλές φορές μου λένε, «καλά, δεν θα καβαλήσετε το καλάμι με ένα τόσο υψηλό ποσοστό;» Θα σας πω ότι θα γίνει ακριβώς το ανάποδο. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό που μας δίνει ο ελληνικός λαός, τόσο προσωπικά μεγαλύτερη αισθάνομαι την ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία ξέρω ότι εξακολουθούν να σας απασχολούν».
 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 09 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.