ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: «Διαβατήριο» του Ερντογάν η Ελλάδα και η Κύπρος

10:13 - 05 Σεπ 2023 | Πολιτική
Μπακογιάννη: «Διαβατήριο» του Ερντογάν η Ελλάδα και η Κύπρος
Την επικείμενη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας, τις αντιδράσεις σχετικά με τις νέες ταυτότητες και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ξεκινώντας με το πρώτο θέμα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «η ατυχία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι πως όταν είχαμε ισχυρούς ηγέτες στην Τουρκία είχαμε αδύναμους στην Ελλάδα και το αντίθετο. Αυτό ήταν από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να λύσουμε τα προβλήματα μας». «Είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ισχύει», συνέχισε.

Όπως είπε, οι συγκυρίες αυτή τη χρονική στιγμή βοηθούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος αρκεί η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν «διαβατήριο» για τη Δύση. «Απέχουμε πολύ από συμφωνία», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη αναφέροντας πως πρέπει οι δύο χώρες «να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη που δεν υπήρχε. Μπορεί να διαφωνήσουμε αλλά να μη φτάσουμε σε σημείο έντασης».

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τις νέες ταυτότητες, και όσους εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως όσοι αντιδρούν και ενοχλούνται είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τα εμβόλια, χαρακτηρίζοντας το κοινό που «αγοράζει» το αφήγημα για τα τσιπάκια ως κοινό της «συνωμοσιολογίας».

Για τους «Σπαρτιάτες»

Για τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες είπε πως « αρχηγός του κόμματος είναι ο Κασιδιάρης» και οι «κωλοτούμπες γίνονται για να μη χάσουν την κρατική χρηματοδότηση».

Τέλος, μιλώντας για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε χαρακτηριστικά: «προκάλεσε πανικό γιατί είναι παλιακός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.