ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης για Γάζα: Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο

15:33 - 09 Δεκ 2023 | Πολιτική
Χαρίτσης για Γάζα: Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο
Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Χαρίτσης, επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, σχολίασε την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επεσήμανε ότι η προστασία των αμάχων, ο τερματισμός του πολέμου και η υποστήριξη του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι βασικές ευθύνες και πράξεις αξιοπρέπειας που αφορούν τη συνολική ανθρωπότητα.

Ανέφερε ακόμα ότι «Οι ΗΠΑ επέλεξαν να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ ενώ η Μ. Βρετανία απείχε. Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το ανείπωτο δράμα των αμάχων».

Η ανάρτησή του:

«Χθες βράδυ (8/12) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι χωρίς την παύση των εχθροπραξιων δεν είναι δυνατή η παροχή βοήθειας στα εκατομμύρια των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων που, εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών από το Ισραήλ και ενώ μετρούν πλέον περισσότερους από 17.000 νεκρούς, αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
 
Οι ΗΠΑ επέλεξαν να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ ενώ η Μ. Βρετανία απείχε. Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το ανείπωτο δράμα των αμάχων.
 
Ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας»
 
{https://www.facebook.com/acharitsis/posts/886770059482507}
 
 
 
 
 
 
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 09 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.