Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, αρχικά, ότι χρειάζεται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη που θέλουν να επενδύσουν στην άμυνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη συζήτηση των δύο ανδρών τέθηκε και το θέμα της πώλησης των Meteor, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιγράφει τις ελληνικές θέσεις στον Γάλλο πρόεδρο για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν ακόμα για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό το πρίσμα και της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η Συρία για την οποία οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι έχουν «Κοινή γλώσσα».
Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι στιγμής είχε επαφές με τον CEO της Ericsson Group, Μπόργε Έκχολμ αλλά και με τον ιδρυτή της Deepmind, Ντέμη Χασάμπη. Μετά το ραντεβού με τον Εμανουέλ Μακρόν να συναντηθεί με ανώτερο στέλεχος της Open AI.