Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Πολλά άλλαξαν έκτοτε, αφού τα έργα του κ. Κατσαδιώτη επέστρεψαν στη θέση τους, προστατευμένα πλέον και με συνεχή παρακολούθηση του χώρου, ενώ, από την άλλη, ο κ. Παπαδόπουλος έχασε τη δική του θέση, στα βουλευτικά έδρανα της Βουλής, αφού ο πρόεδρος και το «Διαρκές Βουλευτήριο του κόμματος» αποφάσισαν την αποπομπή του.
Παρ’ όλα αυτά, όπως έγινε γνωστό στα μέσα της εβδομάδας, η Εθνική Πινακοθήκη μετά τη μήνυση που είχε εξαρχής καταθέσει εις βάρος του Νίκου Παπαδόπουλου, σκοπεύει να προχωρήσει και σε αγωγή ύψους 500.000 ευρώ.
Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε μέσα από την εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα», επιμένοντας πως δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του και λέγοντας: «Τα 500.000 που θέλουν από εμένα αυτοί οι κύριοι που βάζουν τα βέβηλα έργα τα οποία προσβάλλουν ευθέως την Παναγία είναι μέσα στα πλαίσια της οικονομικής μου εξόντωσης, αφού προηγήθηκε η δολοφονία χαρακτήρα. Μετά έρχεται η πολιτική εξόντωση.»
«Είδατε ότι με διαγράψανε από την Νίκη και προσπαθούν να σβήσουν τη φωνή μου από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κόσμος όμως δεν το θέλει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, 9/10 Έλληνες θέλουν να ακούνε αυτή τη φωνή», προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο στη συνέχεια περί προσπάθειας για ποινική του εξόντωση.
«Μου κόψανε το μισό μισθό για τα βέβηλα έργα που κατέβασα. Και καλά έκανα που τα κατέβασα, μακάρι να με αξιώσει ο θεός να τα ξανακατεβάσω. Κανένας συμβιβασμός από εμένα. 500.000 ευρώ δεν είναι και πολύ μεγάλο ποσό, για τους Ορθόδοξους πιστούς Χριστιανούς. Είμαστε 10 εκατομμύρια. Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί, τα μαζέψαμε τα πεντακόσια χιλιάρικα. Δεν φοβόμαστε τα πρόστιμά τους, δεν φοβόμαστε τίποτα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, απευθύνοντας ένα… ιδιότυπο κάλεσμα σε έρανο, προκειμένου να καταβάλει την αποζημίωση που ζητά η Εθνική Πινακοθήκη.