ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΝΟ Gastrobar: Το εστιατόριο που δίνει «άρωμα Ελλάδας» στο Λονδίνο

12:26 - 03 Ιουν 2021 | Trends
ΙΝΟ Gastrobar: Το εστιατόριο που δίνει «άρωμα Ελλάδας» στο Λονδίνο
H επιτυχημένη ομάδα του funky gourmet.... προικισμένη με 2 αστερια michelin, ανοίγει νέο εστιατόριο στο Λονδίνο, όπου ήδη έχει συστηθεί με το Opso.

Ο Ανδρέας Λαμπρίδης, ο Νίκος Ρούσσος και η Γεωργιάννα Χειλιαδάκη συστήνουν στο βρετανικό κοινό το INO Gastrobar, που έχει ήδη εξελιχθεί σε «hot» προορισμό για όλους τους Λονδρέζους, που επιθυμούν να γευτούν γεύσεις που να θυμίζουν Ελλάδα.

Οι βραβευμένοι Έλληνες σεφ συστήθηκαν στο βρετανικό κοινό αρχικά με το OPSO, στην περιοχή Μέριλμπον, συνεχίζοντας την εν Ελλάδι επιτυχία τους με το Funky Gourmet.

Το 2014, το OPSO, καλωσορίστηκε στην αγορά της εστίασης του Λονδίνου, ως η νέα προσέγγιση του ελληνικού μοντέρνου φαγητού και το INO ακολουθεί την επιτυχημένη «συνταγή». Εμπνευσμένο από την αγάπη των σεφ για φαγητό στα κάρβουνα, καθώς και την ελληνική κουλτούρα που περιλαμβάνει τις ταβέρνες, στο ΙΝΟ, χρησιμοποιούνται συστατικά, τόσο από την Μεγάλη Βρετανία, όσο και κατευθείαν από την χώρα μας.

Το εστιατόριο, παρέχει μία ζεστή ατμόσφαιρα, με μουσική που έχει εύρος από τις Destiny’s Child, μέχρι τους Red Hot Chili Peppers, καλύπτοντας όλα τα γούστα, ενώ η ανοιχτή κουζίνα, κάνει τον χώρο μοντέρνο και ιδιαίτερο.

Όπως είναι λογικό και από το όνομά του, το ΙΝΟ, παρέχει μία ευρεία γκάμα κρασιών, καθώς και κοκτέιλ και μπύρες. Το ουίσκι που έχει ωριμάσει σε βαρέλι και σερβίρεται με ένα κομμάτι iceberg και μία φέτα λεμόνι, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το τι επιφυλάσσει η βραδιά. Παράλληλα, τα κοκτέιλ με έμπνευση από Ελλάδα, όπως το lemonjito και Athens Spritz, είναι ικανά να «μεταφέρουν» τον οποιοδήποτε με μία μόνο γουλιά στα νησιά της Μεσογείου, με θέα το ηλιοβασίλεμα. Για την ακρίβεια, όλες οι γεύσεις που παρέχει το ΙΝΟ, θα φέρουν νοσταλγία και επιθυμία για μία ελληνική περιπέτεια που συμβαίνει μία φορά στη ζωή κάποιου.

91df65a3693d261c79efca85242822ed XL

Τα μεγαλοπρεπή κομμάτια εκλεκτής σπαρίδας με σασίμι, σε ένα μπολ με κακαβιά, είναι θεσπέσια ως ορεκτικό, όπως και ο ταραμάς, ο οποίος συνοδεύεται με έναν κρόκο αυγού στη μέση. Βεβαίως, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και η κλασική ελληνική πίτα από σουβλάκι, η οποία είναι το καλύτερο συνοδευτικό, για οποιοδήποτε πιάτο.

Η ειδικότητα του ΙΝΟ, είναι να πειραματίζεται με τα κλασσικά ελληνικά πιάτα, δίνοντας τους μία φρέσκια και καινοτόμα πινελιά, και καταφέρνοντας να τα κάνει ακόμα καλύτερα από την παραδοσιακή τους εκδοχή. Από τα κυρίως πιάτα, ξεχωρίζει το αρνάκι με δεντρολίβανο και στραγγιστό γιαούρτι, το σουβλάκι, καθώς και το taco με χταπόδι, καπνιστή ντομάτα και κρεμμύδι, το οποίο αναπόφευκτα, εξαφανίζεται σε μόλις λίγα λεπτά.

Πάνω από όλα όμως, με την επίσκεψή του κανείς στο ΙΝΟ, θα νιώσει την περηφάνια και το πάθος των ανθρώπων που ετοιμάζουν το φαγητό, το οποίο διαθέτει αυτοπεποίθηση και δίνει την αίσθηση αυτής της οικειότητας που μπορεί να βρει κάποιος μόνο στο σπίτι του.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:16 - 04 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.