ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Νταλιάνης: «Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι που καθόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται» (vid)

07:30 - 01 Μαρ 2024 | Trends
Γιάννης Νταλιάνης: «Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι που καθόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται» (vid)
Στην παραίτηση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του υπό κατάληψη Εθνικού Θεάτρου, περίπου τέτοια εποχή πέρσι, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, αναφέρθηκε ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος διδάσκει επίσης στη Δραματική Σχολή του Εθνικού: «Εκείνον τον καιρό γίνονταν πολλές ζυμώσεις, ανακατατάξεις, ήταν δύσκολη περίοδος για εμάς. Αλλά πήραμε αυτή την απόφαση να παραιτηθούμε όλοι οι καθηγητές προκειμένου ν΄αλλάξει το νομοσχέδιο. Έγινε κάποια κίνηση, αλλά ακόμη το θέμα είναι ανοιχτό…».

Για το αν πιστεύει ο ίδιος πως οι κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα, ο ηθοποιός είπε: «Κάποιες φορές σκέφτομαι ‘καλώς γίνονται’, άλλες λέω ‘τι νόημα έχει;’. Πρέπει να υπάρχει μια καλή οργάνωση από τους φορείς που αγωνίζονται. Σίγουρα χρειάζεται το μήνυμα αυτό και για μια καλή ενδυνάμωση μεταξύ μας. Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι που καθόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται. Από την άλλη πρέπει να γίνεται κάτι οργανωμένο, αλλιώς ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα». 

Περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.