ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στις έως τώρα μεταλλάξεις

17:23 - 25 Ιαν 2021 | ΥΓΕΙΑ
Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στις έως τώρα μεταλλάξεις
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο, που έχει παρασκευάσει κατά της Covid-19, είναι αποτελεσματικό και για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, που πρωτοεμφανίστηκαν στην Βρετανία και την Νότιο Αφρική.

Η ανακοίνωση αυτή, βγήκε σε μία περίοδο ασταθή, όσον αφορά το μέλλον του ιού, καθώς τα κρούσματα μεταλλάξεων όλο και πληθαίνουν.

 Ωστόσο, σημαντικό είναι το γεγονός, πως η εταιρεία σημειώνει ότι το εμβόλιο μπορεί μεν να λειτουργεί, ωστόσο παράγει λιγότερα αντισώματα για την μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.

Γι’αυτό το λόγο, εργάζεται στη ενίσχυση του εμβολίου και στις απαραίτητες αναπροσαρμογές.Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna Dr. Tal Zaks τόνισε ότι το εμβόλιο θα ενισχυθεί προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. «Δεν ξέρω αν το χρειαζόμαστε κι ελπίζω να μην το χρειαστούμε», δήλωσε.

H Moderna παρέθεσε τα αποτελέσματα μελέτης που χρησιμοποίησε δείγματα αίματος από οκτώ άτομα που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δύο πιθήκους, που είχαν επίσης εμβολιαστεί.Το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε στη Βρετανία δεν είχε κανένα αντίκτυπο στα επίπεδα αντισωμάτων που δημιουργούνται στον οργανισμό μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, στο μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Νότια Αφρική, υπήρξε μείωση εξαπλάσια σε αυτά τα επίπεδα.Η Moderna ωστόσο καθησυχάζει ότι και σε αυτήν την περίπτωση, τα αντισώματα «παραμένουν πάνω από τα επίπεδα προστασίας».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.