ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TIKUN Europe: H πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Κορινθία

09:25 - 07 Ιουν 2022 | ΥΓΕΙΑ
TIKUN Europe: H πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Κορινθία
Στο τέλος του 2022 αναμένεται να παραχθούν τα πρώτα τελικά προϊόντα - σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης από το εργοστάσιο της TIKUN Europe στον νομό Κορινθίας, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα, ενώ θα αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία κάνναβης στην Ευρώπη. Μάλιστα, η χορήγηση της ενιαίας έγκρισης και εγκατάστασης λειτουργίας για δέκα χρόνια στην TIKUN OLAM Ελλάδος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μόλις στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον Ιούλιο θα έρθουν από το Ισραήλ τα μητρικά φυτά προκειμένου να ξεκινήσει η καλλιέργεια στα ειδικά θερμοκήπια της μονάδας και στο τέλος του 2022 να παραχθούν τα πρώτα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία θα διατεθούν τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Το εργοστάσιο της TIKUN Europe βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 56.000 τ.μ. στα ΕξαμίλιαΚορινθίας και αποτελεί μια επένδυση που ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ. Η παραγωγική εγκατάσταση είναι πλήρως καθετοποιημένη, διαθέτοντας τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ο χώρος διαθέτει τρεις διακριτές μονάδες: τη μονάδα θερμοκηπιακής καλλιέργειας, τη μονάδα πρωτογενούς επεξεργασίας και τη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Στην πλήρη ανάπτυξη του εργοστασίου και με την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 130 θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.