ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα με κολλαγόνο- Ανιχνεύθηκε μπλε σωματιδιακή ύλη

17:26 - 10 Απρ 2023 | ΥΓΕΙΑ
Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα με κολλαγόνο- Ανιχνεύθηκε μπλε σωματιδιακή ύλη
Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, γνωστοποιεί ότι ανακαλεί παρτίδες των ιατροτεχνολογικών προϊόντων GENTA-COLL, GENTA-FOIL resorb, KOLLAGEN resorb, PARASORB RESODONT και PARASODONT Forte της εταιρείας RESORBA Medical GmbH, κατηγορίας class MDD III», λόγω ανίχνευσης μπλε σωματιδιακής ύλης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση όλων των παρτίδων του συνημμένου πίνακα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, «GENTACOLL, GENTA-FOIL resorb, KOLLAGEN resorb, PARASORB RESODONT και PARASODONT Forte της εταιρείας RESORBA Medical GmbH», λόγω ανίχνευσης μπλε σωματιδιακής ύλης στο προϊόν.

Τα σωματίδια, είναι επικαλυμμένα με χλωροπρένιο με μπλε φυσικό καουτσούκ και προέρχονται από τη διαδικασία παρασκευής. Τα σωματίδια, καθώς περιέχουν υλικό καουτσούκ, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της ανάκλησης της εταιρείας «RESORBA Medical GmbH» και στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΙΚΕ» οφείλει να εφαρμόσει τα διορθωτικά μέτρα του κατασκευαστή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Παρακάτω ο πίνακας με τις παρτίδες:

eof partides 1

eof partides 2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.