ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Παύση πώλησης ηχείων και ακουστικών άλλων κατασκευαστών

15:51 - 06 Οκτ 2020 | Τεχνολογία
Την προετοιμασία των συνθηκών για το λανσάρισμα δικών της ηχείων και ασύρματων ακουστικών, προμηνύει η επιλογή της Apple να διακόψει την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων, από εταιρείες όπως οι Sonos, Bose και Logitech.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμα, η Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα πωλούσε συσκευές ήχου τρίτων κατασκευαστών μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πλέον έχουν “εξαφανιστεί” από την ιστοσελίδα όλα τα ακουστικά και τα ηχεία της Bose, τα ηχεία του brand Ultimate Ears της Logitech και τα τελευταία έξυπνα ηχεία της Sonos. 

Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση της Apple έρχεται σαν συνέχεια της απόφασης της αμερικανικής εταιρείας να αναπτύξει σειρά νέων, δικών της προϊόντων ήχου. Σύμφωνα με το Bloomberg, το πρώτο σετ ακουστικών της κατηγορίας over-ear της Apple θα μπορούσε να ανακοινωθεί και φέτος. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να εργάζεται στην ανάπτυξη μίας μικρότερης έκδοσης του έξυπνου ηχείου HomePod. 

Η Apple ανέφερε σε σχόλιό της ότι σε τακτά διαστήματα πραγματοποιεί αλλαγές στα προϊόντα που προωθεί από τα καταστήματά της ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών. Επίσης, τονίστηκε ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν να πωλούν αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών “ώστε να βοηθήσουν τους καταναλωτές να μεγιστοποιούν την εμπειρία χρήσης των προϊόντων της Apple”. 

Από την πλευρά της η Bose επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα πουλά πλέον τα προϊόντα της, ενώ η  Ultimate Ears ανέφερε ότι δέχθηκε την εξήγηση από την Apple πως “δεν θα πουλά ηχεία άλλων κατασκευαστών από τον Σεπτέμβριο και στο εξής”. Η Sonos αντί απάντησης παρέπεμψε στην Apple. 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.